Printers

 

Welke printer past bij u?

 

U heeft de keuze tussen twee verschillende type printers: een inkjet- of laserprinter. Voor thuisgebruik is de inkjet nog steeds de populairste printer. De laserprinter is een goede optie voor (klein)zakelijk gebruik en is ook steeds vaker een goede keuze voor thuisgebruik. Druk je geen foto’s af op speciaal fotopapier dan is een laserprinter door de fors gedaalde aanschafprijzen en door de lagere prijs per afdruk steeds vaker een goede en verantwoorde keuze. De multifunctionele printer (MFP), verkrijgbaar in laser of inkjet, wint steeds meer terrein aangezien deze meer kan dan alleen printen. Ook draadloos printen, met bijvoorbeeld Wi-Fi, Bluetooth, of een iPhone, is handig en helemaal van deze tijd.

 

  1. Inkjetprinter

 

Een inkjetprinter is goedkoop in de aanschaf. Het is wel belangrijk om op de resolutie te letten, want hoe hoger de resolutie, hoe scherper de afdruk. Dit is met name belangrijk voor het printen van foto’s. Nadeel: de kosten van een inktcartridge zijn vrij hoog. Om hier  kosten op te besparen, kunt u het beste een inkjetprinter met gescheiden inktcartridges kopen. Bij gescheiden cartridges hoeft u dan niet de hele cartridge weg te gooien als er maar een of twee kleuren op zijn. U hoeft simpelweg alleen de cartridge van die bepaalde kleur te verwisselen.

 

  1. Laserprinter

 

Laserprinters zijn snel, betrouwbaar en leveren een erg scherpe afdruk en de afdrukken van een laserprinter zijn beter bestand tegen water dan een afdruk van een inkjetprinter. Nadeel: Het grootste nadeel van een laserprinter is de aanschafprijs. Deze is hoger dan die van een inkjet. De toners zijn ook duurder dan die van een inkjet, maar gaan vele malen langer mee waardoor u uiteindelijk goedkoper uit bent. Dit is lonend voor veelvuldig gebruik.

 

HP-Multi

Van groot- tot kleingebruik. Fox Techno Service biedt u maatwerk voor uw printomgeving.

 

 

 

 

error: Content is protected !!