Laptop’s en tablets

 

Vier soorten draagbare computers

Tegenwoordig kunnen we de draagbare computers verdelen in 4 groepen.

  • Notebooks
  • Ultrabooks
  • Tablets
  • Hybride tablet

Een notebook of laptop was voorheen waar je direct aan dacht als je een nieuwe computer ging kopen die draagbaar was en je ergens mee naartoe kon nemen. Je had je desktop computer thuis en het notebook voor onderweg. Vandaag de dag zijn er dus meer keuzes.

Hieronder een opsomming waarom je welk type draagbare computer zou willen kopen.

 

Waarom een notebook kopen?

Een notebook, ook nog wel als laptop bekend is de bekendste draagbare computer die er is. Het is een prima vervanger van een desktop computer. Het beeldscherm is bijna even groot als een normaal beeldscherm van een desktop computer. Alle aansluitingen op een desktop computer vind je ook op een notebook en diverse accessoires bij een desktop, zoals een microfoon, webcam en muis zitten al standaard in een notebook. Kortom een ideale vervanger van een desktop, uiteraard wel duurder in aanschaf dan een desktop met dezelfde prestaties.

De prijs van het notebook zijn in vergelijk met andere draagbare computers met een toetsenbord relatief laag. Daarom een prima keuze voor iedereen die een draagbare computer zoekt.

 

Waarom een ultrabook kopen?

Wil je een snelle en lichte draagbare computer die lang zonder netspanning kan werken? Dan is een ultrabook de beste keuze voor jou. Een ultrabook is namelijk dun, niet dikker dan 2,3 cm en snel door het gebruik van een snelle SSD opslagschijf. Een ultrabook start namelijk binnen 2 seconden op, uit slaapstand in Windows 8. Intel, de bedenker van de ultrabook heeft namelijk regels opgesteld waaraan een draagbare computer moet voldoen om ultrabook te mogen heten. Zo moet een ultrabook minimaal 5 uur werken op zijn accu en niet meer wegen als 1,5kg. Alle Ultrabooks worden geleverd met Windows 8 en hebben vaak een aanraakgevoelig scherm.

Een nadeel van een ultrabook is dat ze duurder zijn dan een notebook. Maar de prestaties zijn ook aanzienlijk beter. Ook het ontbreken van een CD/DVD-speler kan voor sommige mensen een nadeel zijn.

 

Waarom een tablet kopen?

De tablet is sinds enkele jaren een zeer populaire draagbare computer geworden. De Ipad van Apple heeft dit segment duidelijk op de kaart gezet. Een tablet is handig voor taken waarbij je geen toetsenbord nodig hebt, want deze zit er ook niet op. Het luisteren van muziek, het kijken van een filmpje (YouTube), het surfen over het internet en het lezen van e-mail of de krant is prima te doen op een tablet. Wil je er brieven typen of werkstukken maken dan heb je weinig aan het tablet. Door het ontbreken van een toetsenbord is het werken erop erg onhandig. Tevens heeft een tablet niet veel opslagcapaciteit waardoor je toch al snel afhankelijk bent van een externe opslag in bijvoorbeeld een netwerk of in de cloud.

 

Waarom een hybride tablet kopen?

Wil je graag een tablet, maar dan met een toetsenbord? Dat kan! Deze draagbare computers heten hybride tablets. Een hybride tablet is een tablet waaraan je een toetsenbord vast kan klikken. Of andersom gezet een toetsenbord waaraan je een beeldscherm vast kan klikken. Op deze manier heb je een combinatie van een tablet en een notebook.

Het beeldscherm van hybride tablets is niet zo groot, namelijk maximaal 10″ op dit moment, anders wordt het ook wel een hele grote tablet.

 

 

 

 

 

 

logos

error: Content is protected !!