Camerabeveiliging

 

Wat is een IP-camera?

 

IP camera’s zijn camera’s die gebruik maken van het Internet Protocol (IP). De beelden worden verzonden over een normaal computer netwerk via netwerk bekabeling (UTP) of door de lucht met behulp van een draadloze verbinding (WIFI). Andere namen die vaak worden gebruikt voor een IP-camera zijn: netwerkcamera, internet camera of IP-camera afgekort als IP cam.

 

pss-mobile

Wat is er nu zo bijzonder aan een IP-camera?

 

Een IP-camera is in zoverre bijzonder, omdat het met deze techniek mogelijk is om beelden met een aanzienlijk hogere beeld kwaliteit te versturen. Op de plek waar u de camerabeelden bekijkt kunt u bij het live meekijken genieten van een veel scherper beeld en bovendien bij het terugkijken van de opgenomen beelden digitaal inzoomen op belangrijke details.

 

Wat zijn zoal de toepassingen van een IP-camera?

 

IP-camera’s worden al veelvuldig toegepast in het bedrijfsleven en bij de overheid voor professionele videobewaking van allerlei objecten en lokaties. Nu de prijs van de IP-camera’s ook voor de consument bereikbaar is kunnen IP-camera’s ook in de prive omgeving voor legio toepassingen worden ingezet, bijvoorbeeld als alternatief voor dure en ouderwetse alarmsystemen. Wellicht heeft u een winkel of bedrijf en wilt u een oogje in het zeil houden en tevens terug kunnen kijken naar een moment wanneer u iets verdachts denkt te hebben waargenomen, dit is allemaal mogelijk met behulp van een IP-camera. Andere toepassingen van IP-camera’s zijn: – Toepassing als babyfoon en de beelden bekijken/geluiden beluisteren via iPhone, iPad of andere smartphone – Bewaking van vakantiehuizen over de hele wereld – Observatie van stallen (koeien/varkens/paarden etc) – Paardenfokkerij (observeren van drachtige merries en op afstand bekijken van de beelden) – Het volgen van broedprocessen van vogels – Observeren van vogels in een voliere – Volgen van bouwkundige verrichtingen aan een nieuw te bouwen huis – Verzorgingscentra – Scholen, Kinderdagverblijven – enz enz

 

Hoe kan ik de beelden van een IP-camera bekijken?

 

Beelden gemaakt met een IP-camera kunnen in principe vanaf de hele wereld middels een internet verbinding worden bekeken mits ze voor deze toepassing zijn geconfigureerd. U kunt er ook voor kiezen om de beelden alleen binnen uw lokale netwerk te bekijken en niet open te stellen voor het internet. Afhankelijk of u de beelden prive wilt bekijken of vrij wilt geven aan een ieder die hier interesse voor heeft kunt u met behulp van restricties gebruikers toelaten of niet. Eveneens is het mogelijk om beelden gemaakt met een IP-camera overal vandaan op een mobiele telefoon (I-Phone, Android) met behulp van een hiervoor geschikte applicatie te bekijken. Dit kan erg handig zijn wanneer u onderweg bent, op reis of met vakantie.

 

Kan ik de beelden ook in de nacht bekijken?

 

Ja, dit kan. Een IP-camera zal zodra het donker is de beelden verzorgen middels infrarood belichting. Het verschil met beelden overdag is dat de beelden zwart-wit worden verzonden en niet in kleur.

 

Kan ik een IP-camera gebruiken als alarmsysteem?

 

In principe is dit zeer goed mogelijk. IP-camera’s beschikken over de mogelijkheid tot bewegings-detectie. Dat houdt in dat wanneer er beweging wordt gesignaleerd door de camera dit wordt doorgemeld middels het zenden van een email of sms bericht naar een van te voren ingestelde ontvanger, bij dit bericht worden dan zogenaamde snapshots (kleine foto’s) van het object verzonden welke de beweging heeft veroorzaakt. U kunt ook een bepaald gebied binnen het bereik van de camera uitsluiten voor bewegings detectie bijvoorbeeld over de hele oppervlakte een meter vanaf de grond indien u huisdieren heeft als honden of katten. De camera zal in dit geval geen beweging doorgeven wanneer uw huisdier voorbij de camera loopt.

 

Kan ik ook beelden opslaan die gemaakt zijn met een IP-camera?

 

Ja dit is mogelijk, u kunt beelden opslaan op de computer waar mee u de beelden bekijkt. U kunt ook een NAS (Network Attached Storage) of NVR (Network Video Recorder) aanschaffen, dit is een harddisk met een internet verbinding die u kunt aansluiten binnen uw (thuis) netwerk. Het voordeel van een NAS is dat er kan worden opgenomen zonder dat er een PC aan hoeft te staan. Ook kan er op afstand worden ingelogd op de NAS/NVR om live beelden te bekijken of opgenomen beelden terug te kunnen kijken.

 

Stuurt een IP-camera ook geluiden mee met de beelden welke ik kan beluisteren?

 

Ja, de meeste door ons geleverde (indoor) camera’s verzenden zowel beeld als geluid van de ruimte waarin ze opgesteld zijn.

 

Heb ik speciale software nodig om de camera beelden te bekijken?

 

Nee, u kunt de beelden middels iedere browser bekijken door het IP-adres of de DNS naam in te geven.U heeft alleen software nodig om de camera in te stellen vanuit uw lokale netwerk. Deze software is uiteraard meegeleverd met de camera’s.

 

Er is zoveel keuze, welke camera heb ik nu precies nodig?? Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

 

error: Content is protected !!