Netwerk bedraad en WiFi

wirelessRaakt u de draad ook kwijt in uw eigen netwerk?

 

Steeds vaker stellen wij vast dat bedrijven, zodra men begint te groeien, het overzicht in het eigen netwerk kwijtraken en er steeds meer apparatuur wordt aangesloten. Er ontstaat dan een wirwar van kabels waarbij ook onnodig veel netwerk switches worden aangeschaft om alles maar te kunnen aansluiten. In veel gevallen is 30% van de aansluitingen ongebruikt of overbodig.

 

Door het netwerk met een kritische blik te bekijken en door de bekabeling op juistheid te controleren kan er al snel een besparing worden gerealiseerd op overbodige kabels en adapters. Wij kunnen uw hele configuratie daar op nalopen en op controleren en aanpassen. De overtollige adapters en bekabeling worden door sommige installateurs vaak gewoon achtergelaten in de server ruimte waar niemand deze ziet. Het stroomverbruik van een adapter kan al snel een paar euro per maand bedragen, daarnaast bestaat het gevaar dat ze zo warm worden dat ze meedragen aan oververhitting van uw serverapparatuur en in het ergste geval zelfs brand kunnen veroorzaken.

 

lantaarn-wifiFox Techno Service  heeft als Wi-Fi specialist de kennis in huis om een werkende Wi-Fi oplossing te realiseren op allerlei locaties. Met onze partners hebben we WLAN-netwerken gerealiseerd voor ondernemingen, scholen,  horeca en recreatie, zorginstellingen en op vele andere locaties.

Wifi Site Survey

Een goede WIFI verbinding is onmisbaar geworden maar toch is dit in veel organisaties een irritatiepost. Een Site Survey ( locatie onderzoek ) door Fox Techno Service biedt dan de oplossing. Tijdens dit onderzoek brengen wij probleemgebieden, interferentie en dode zones in kaart. Naast Wifi-signalen detecteren wij ook andere draadloze signalen van bijvoorbeeld mobiele telefoons, magnetrons en bluetooth-apparatuur. Deze signalen kunnen interferentie veroorzaken. Door deze signalen inzichtelijk te maken kunnen we eventuele stoorzenders verwijderen. Ook zien we welke  kanalen verzadigd zijn waarna we actie kunnen ondernemen.

Of het nu gaat om een nieuw of een bestaand Wifi netwerk bij u thuis of in het bedrijf. Het is altijd goed om dode zones in kaart te hebben waarna een passende oplossing kan worden geboden.

Fox Techno Service is niet merk gebonden en  biedt voor ieder budget een mooi scala aan Wifi apparaten waaruit naar eigen behoefde een passende keuze kan worden gemaakt.

Van thuisnetwerk tot straalverbinding, onze systeembeheerders staan u graag bij met kennis en advies.

 

 

error: Content is protected !!